De Pure Beleving

De plek waar wellness, huidverbetering en een unieke beleving samenkomen.

De Pure Beleving

Valentijnsdag, liefde voor huid!

Blog - 14 februari 2020 in

Valentijnsdag, liefde voor huid!

Valentijnsdag


Rozen zijn rood,

Violetten zijn blauw,

Uit liefde voor uzelf,

Verzorgt u uw huid trouw?


Vandaag Valentijnsdag, de dag van de liefde. Liefde voor onze geliefdes, dierbaren; eigenlijk een dag om stil te staan bij alles wat je lief hebt. Laten we op deze dag ook eens stil staan bij de liefde voor jezelf en je huid. We kunnen wel altijd andere goed willen verzorgen en zelf een druk leven hebben, maar het is ook belangrijk goed voor uzelf te zorgen. Uw huid is een weerspiegeling van uw ziel. Wanneer men niet lekker in zijn vel zit, zal dit ook zichtbaar zijn aan de huid. Zo kan hij trekkerig aanvoelen, of rode plekjes krijgen, schilfers ervaren of juist erg grauw gaan zien.


Hoe komt dit nu?

In het gezicht bevinden zich allemaal reflexzones. Als er stress aanwezig is, kunnen meerdere van deze reflexzones zeer gevoelig reageren. De zones staan in verbinding met bepaalde organen in het lichaam. Als zo'n orgaan reageert op stress zal dit op desbetreffende plek op de huid weerspiegelt worden. 


Wist u dat de huid ons grootste orgaan is? En dat de huid diverse taken heeft? Zo beschermt de huid ons lichaam, het zorgt ervoor dat we niet uitdrogen en de huid registreer allemaal signalen naar de hersenen zoals aanrakingen/pijn en vele andere prikkels.


Ik heb in mijn carrière regelmatig meegemaakt dat men nieuwe kleren kocht, maar dat men de luxere huidverzorging nergens voor nodig vond, of huidverzorging op zich niet echt een must vond. Nu is luxer niet altijd beter, denk ik zelf, maar uw huid verzorgen is heel belangrijk. U koopt wel een nieuw truitje, maar nooit meer een nieuw huidje.


Hoe kunt u nu van buitenaf uw huid goed verzorgen? Denk aan een goed reinigingsritueel, gevolgd door een goede verzorging. 


Feit blijft immers, dat u van uw huid mag houden en deze mag verzorgen zoals u bij dierbaren zou doen. De beste zorg die zij maar kan krijgen. Zorg voor genoeg liefde voor uzelf op de dag van de liefde, en u zult volop stralen!